Educació ambiental

Aquesta pàgina del Blog té la finalitat de facilitar recursos als professors que creiem força interessants per treballar l’educació ambiental. Així doncs, adjuntarem diversos enllaços de documents, tot ressaltant les seves idees principals per tal que cadascú pugui valorar si els documents són del seu interès.

A més, introduim a la página inicial el nostre treball d’una unitat de programació interdisciplinària (UPI) on es treballa la educació ambiental a través de l’educació física i s’apliquen les TIC.

Blog “Educación Ambiental”. Disponible a:

http://blog.educastur.es/blogmedioambiente/

  • Aquest Blog és una gran font de recursos educatius per tractar l’educació ambiental. Es pretén sensibilitzar a la societat mitjançant una gran varietat de vídeos informatius, diferents jocs interactius per treballar l’educació ambiental, i diferents projectes duts a terme en centres educatius.

Cabero, Julio; Llorente, María del Carmen (2005). “Las TIC y la Educación Ambiental”. Revista Latinoamericana de Tecnología Educativa, volum 4, nº 2, p. 9-26.

  • L’article fa un recull de les diferents TIC que podem utilitzar a l’hora de treballar en l’àmbit de l’Educació Ambiental.

  • S’expliquen diferents experiències educatives dutes a terme.

Castillo, David; Fajardo, Xavier; Funollet, David (1995). “Necessitat d’una educació ambiental integrada a la pràcica de l’activitat esportiva en el medi natural”. Revista Apunts, nº 41, p. 76-79. Disponible a:

http://www.revista-apunts.com/hemeroteca?article=818&highlight=educaci%C3%B3

  • L’article mostra una proposta d’educació ambiental dirigida a la pràctica esportiva dintre de l’àmbit escolar.

Collado, Francesc (2008). Treballar l’educació ambiental en l’ESO. Barcelona: Bubok Publishing S.L.

  • Mostra de diverses activitats vinculades al tema transversal de l’educació mediambiental, dutes a terme des d’un centre d’ESO.

López, Víctor; López, Esther (1997). “Tratamiento de la educación ambiental desde el área de educación física. Problemàtica y propuestas de acción”. Revista Apunts, nº50, p. 76-81. Disponible a: http://www.revista-apunts.com/es/hemeroteca?article=705

  • L’article parla dels impactes ambientals que es produeixen al planeta.

  • Importància de l’educació física en l’educació ambiental, un contingut que encara està per desenvolupar.

  • Els autors proposen diferents orientacions i propostes per treballar sobre la problemàtica plantejada.

Velázquez, Federico (2001). Educación Ambiental. Orientaciones, actividades, experiencias y materiales. Madrid: Narcea, S.A de Ediciones. Disponible a:

http://books.google.es/books?id=ua6RAY3Zv6wC&pg=RA1-PA70&dq=educacion+ambiental+educacion+fisica&hl=es&sa=X&ei=nZelUqDlBsib0QWK84GgCQ&ved=0CEQQ6AEwAw#v=onepage&q=educacion%20ambiental%20educacion%20fisica&f=false

  • Aquest llibre ens dóna recursos per treballar l’educació ambiental en les deferents àrees curriculars. Ens assenyala de cada assignatura els continguts procedimentals, conceptuals i actitudinals que seria convenient treballar en l’educació ambiental.

Vídeo d’impactes mediambientals. Disponible a: http://www.youtube.com/watch?v=7yMlZwR0k1I&feature=youtu.be

  • Aquest vídeo pot servir per realitzar una tasca inicial o de síntesi per tal que l’alumnat prengui consciència dels diferents impactes mediambientals que pot provocar l’activitat física i l’esport en el medi natural.

Deja un comentario